woensdag 20 mei 2009

Crowd sourcing voor Beeld en GeluidEen vriend van mij die werkt bij het Instituut Beeld & Geluid is hier mee bezig, en nu is het dan eindelijk online: Waisda? Ofwel, wat is dat? Hier de omschrijving van de website:

Waisda? is een experiment om spelenderwijs video’s te beschrijven. Wij vragen jou om trefwoorden aan videomateriaal toe te voegen door gewoon het spel te spelen. Door jouw inzet wordt de doorzoekbaarheid van audiovisuele archieven verbeterd.
Het spel blijft zes maanden lang beschikbaar met 2000 verschillende items, die in totaal bijna 600 uur beslaan. Het gaat hierbij om historische Polygoonjournaals en afleveringen van Boer zoekt Vrouw, Spoorloos en Memories.
Het spel is gebaseerd op het principe dat als je, tegelijkertijd met een of meerdere anderen, dezelfde omschrijving toekent aan een stuk film, het waarschijnlijker is dat die omschrijving correct is.

Het spel is gebasseerd op het fantastische concept van Louis van Ahn, waarbij dezelfde techniek wordt gebruikt om beelden te labelen voor Google: zie hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten