woensdag 25 maart 2009

3d tv?


Gisteren iemand op bezoek gehad van een Zero Creative, die ons een demonstratie zou geven van 3D televisie. Helaas lukte het niet om het apparaat aan de praat te krijgen, maar het bracht me wel op het idee om iets over 3D-tv te schrijven.
Dat 3D er nu toch echt aan zit te komen staat buiten kijf. Het is niet langer het domein van de Roger Cormans en andere B-regisseurs, maar van grote jongens als Robert Zemeckis (Beowulf), James Cameron (Avatar) en Steven Spielberg (Tin Tin). Beowulf heb ik gezien in IMAX en het effect is overweldigend. Ik ben vooral benieuwd naar Avatar van Cameron, aangezien hij als geen ander de laatste techniek weet te gebruiken in dienst van het verhaal.
Een interessant artikel over de laatste ontwikkelingen op het gebied van 3D lees je in dit artikel van Time Magazine. Zoals de journalist schrijft: "The scenes were so startling and absorbing that the following morning, I had the peculiar sensation of wanting to return there, as if Pandora were real." Pandora is de planeet waar Avatar zich afspeelt.
Steeds meer mensen kijken thuis naar films, met full hd en grote, betaalbare schermen. De bioscoop heeft dus een nieuw foefje nodig en 3D biedt uitkomst.
Maar ook 3D komt ongetwijfeld over een paar jaar de huiskamer binnen, met merken als Samsung, het Chinese XYZ, en van onze eigen Philips.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten